STRESS- OG ANGSTHÅNDTERING

Vil du ringes op?

Behandling af stress- og angst i Odense og hele Fyn – få hjælp til håndtering

Stress og angst har umiddelbart ikke meget til fælles, men deres funktion er grundlæggende det samme, det at være vagthunden som passer på dig, og hjælpe dig i at tage hurtige og livsvigtige beslutninger. Men stress og angst er også kendt som en invaliderende sygdom, en sygdom som mange mennesker dagligt rammes af. Så hvordan hænger dette sammen, når stress og angst egentlig er skabt til at hjælpe med at passe på os.

Vores hjerne er udviklet og tilpasset et liv på den afrikanske savanne, med de farer som der findes ved andre rovdyr eller andre nærliggende stammer. Det er bare ikke de farer, som vi udsættes for i vores moderne nuværende miljø og livsstil.

Problemet er bare, at vores gamle hjerne del ikke er fulgt med vores moderne udvikling, dette kan skabe misforståelser som kan ende med stress, hvis det ikke bliver behandlet.

Det er dog vigtigt at vide, at stress og angst ikke er en sygdom i sig selv, det er følgerne deraf man kan blive syg af.

Det er fra naturens side ikke meningen, at stress og angst skal gøre os syge. Så hvis man rammes af stress og angst følgesygdomme, kan man ved hjælp af individuelle øvelser og træning, få hjernen og kroppen tilbage til naturlig tilstand igen, uden bedøvende/beroligende lykkepiller som kun vil fastholde kroppen i denne stress og angst -tilstand den er i.

Hjernen er plastisk, og kan derfor lærer at afstresse sig selv igen. Men det er meget individuelt, hvilke øvelser der virker på dig. Derfor er et individuelt forløb vigtigt, så man har fokus på netop dine udfordringer.

Hvad koster min behandling af stress og angst?

En session koster kr. 950,00
Efter 5 sessioner koster et forløb kr. 800,00
Studie rabat -10%

Lidt mere om mit arbejde med stress- og angsthåndtering i Odense og på resten af Fyn

Forstil dig, at du går rundt ude i en dyb mørk skov. Pludselig hører du noget der kommer imod dig, du fornemmer med det samme, at der er opstået en potentiel fare. Du vender dig om, og ser en stor bjørn komme løbende imod dig.

Hvad gør du lige i dette tilfælde?

Du kan vælge at tage kampen op, du kan vælge at flygte, du kan vælge at stå helt stille og håbe på at bjørnen ikke vil dig noget ondt.

Det rigtige svar vil du aldrig finde ud af, men en ting er sikkert, du bliver nødt til at tage et meget hurtigt valg, det nytter ikke noget at begynde at tænke for meget, for så er det for sent.

Når mennesker begynder at vurdere og tænke, så går det relativt langsomt. Derfor er det en vigtig kunnen, at vi kan slå tanke aktiviteten fra i et kort øjeblik, og foretage en lynhurtig handling.

Dette er en situation som din urgamle hjerne kender, og ved derfor at det nok er smartes ikke at tage kampen op mod bjørnen, ej heller at prøve at løbe fra den, men det at stå helt stille og spille død kan forvirre bjørnen, så den til sidst vælger at gå igen, uden at røre dig.

Efter nogle ganske få minutter opdager du, om din beslutning var den rigtige. Du overlevede mødet med bjørnen, fordi du tog en hurtig beslutning, og nu kan du slappe af igen.

Prøv så at forstille dig, at du sidder på din arbejdsplads, du har i lang tid været presset med dine opgaver, og jo mere du arbejder på at blive færdig, jo flere opgave giver chefen dig bare.

Du er stresset, og du har angst for aldrig at komme i mål med opgaverne. Opgaverne har forskellige karakter, og din urgamle hjerne har ingen referencer at give dig, så her er der ingen hjælp at hente.

 

Derfor fortæller den stress og angst ramte hjernen dig, at du hellere må flygte, at dette ikke er en situation du på nogle måder kan overvinde. Men du ved også, at du er afhængig af dette arbejde, for ellers kan du ikke betale alle dine regninger, og det giver dig kun endnu større problemer.

Så du overhøre stressens advarsler, der gang på gang fortæller dig, at du skal stoppe dette arbejdet, og du vælger at knokler videre vel viden, at du ikke kan vinde slaget.

Hjernen kan mærke på de signaler den får fra din krop, at hvis dette ikke snart stopper, så tager kroppen for alvor skade, og i værste situation overlever du ikke. Men hjerne ved, at du har lukket alt kommunikation med hjernen ude. Så skal du redes, må der andre metoder til. Derfor bruger hjernen den sidste udvej, som den kender til.

Hjernen gør dig og din krop så syg og svag, at du umuligt kan foretage dig noget som helst andet end bare at ligge helt stille. Og derved har hjernen stoppet dig i, at arbejde dig selv ihjel.

Først når hjernen virkelig kan mærke, at du har forstået budskabet, begynder den langsomt at give dig magten tilbage igen.

Du er nu som et lille barn, der skal lære verden at kende igen, og det tager tid.

Når jeg skriver, at stress og angst ikke er en sygdom, så er det fordi, at det er stress og angsten der gør andre kropsdele syge. For de skal selv være i en tilstand, hvor de kan holde nøje øje med dig, og se/vurdere hvornår du er klar igen, så de kan slippe taget på dig. Det er selvfølgelig billedligt talt, men det giver en forståelse på, hvordan vores kognitive hjerne virker.

Der findes mange måde at arbejde med stress og angst ramte personer på, de behandlingstyper jeg tilbyder, kan alle være behjælpelig mod stress og angst, derfor er det meget individuelt hvad jeg anbefaler, at du skal vælge at arbejde med. Ofte er det en fordel at mikse behandlingen med forskellige teknikker og øvelser.

Professionel hjælp mod stress og angst – en effektiv hjælp ud af mørket

Kontakt mig om stressbehandling og angstbehandling i Odense eller et andet sted på Fyn

Ønsker du at vide, om jeg kan hjælpe dig? Så kontakt mig på tlf. 53 57 57 93. Det er helt gratis og ganske uforpligtende.
Sammen finder vi ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.